2023-2024 STAJ EVRAKLARI

Dış Ticaret Programı 2023-2024 Öğretim yılı yaz stajına ilişkin uyulması gereken kurallar ve tarihler aşağıda verilmiştir.

 

Dış Ticaret Programı öğrencileri, ithalat veya ihracat yapan firmalarda, ticaret odalarında, gümrük müşavirliklerinde veya bankaların kambiyo bölümlerinde staj yapabilirler. Yukarıdaki kriterlere uygun Staj yeri öğrencilerimiz tarafından bulunacaktır. Genel olarak firmalar stajyerlerini Mart ayı içinde belirlemektedirler. Bu nedenle öğrencilerin staj yeri belirlemede gecikmemeleri gerekir.

 

  1. Dış Ticaret Programı öğrencileri 30 İşgünü olan zorunlu stajlarını aşağıda belirtilen dönemlerden birini seçerek yapabilirler.

 

  1. Dönem: 24 Haziran 2024 - 5 Ağustos 2024 tarihleri arası (5 Ağustos Dahil)
  2. Dönem: 8 Temmuz 2024 - 19 Ağustos 2024 tarihleri arası (19 Ağustos Dahil)

ÖĞRENCİLERİN STAJ KONUSUNDA DİKKAT ETMELERİ GEREKEN HUSUSLAR;

 

1.Öğrenciler öncelikle Yüksek Okulumuz internet sitesinde yer alan Staj Yönergesini dikkatlice okuyacaklar, sonra sitede yer alan formları indirerek staj dosyasını oluşturacaklardır.

Staj dosyası içinde;

Staj Yönergesi,

Staj Başvuru Formu (3 adet),

İşyeri Değerlendirme Formu,

Staj Devam ve Çalışma Çizelgesi

Staj Komisyonu Değerlendirme Formu ,

Sağlık Yardımı Bildirim Formu,

Staj Ücret Talep Formu

Staj Takvimi nin ilan edildiği 8 adet belge bulunmalıdır.

Bu belgelerin öğrenciler tarafından doldurulması gereken bölümleri eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

 

Dosya içinde yer alan Staj Başvuru Formunu 3 adet her biri fotoğraflı ve ayrı ayrı doldurduktan sonra Öğrenciler bu formu Staj yapacakları firmaya götürecekler, firma tarafından doldurulması gereken bölümleri doldurtup, onaylatacaklardır.

 

Öğrenciler daha sonra Staj Başvuru Formu  (3 adet her biri fotoğraflı ve ayrı ayrı doldurulacaktır) ile birlikte, Nüfus Cüzdanı  Fotokopisi (1 adet) ve İkametgâh Belgesini (1 adet) ve Sağlık Yardımı Bildirim Formu ve Staj Ücret Talep Formunu en geç 24 Mayıs 2024 tarihinde Staj Komisyonu veya Staj danışmanına (okulun resmi kayıtlarından geçirerek) teslim edeceklerdir.  24 Mayıs 2024 tarihinden sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Öğrencilerin staj başvurularının kabul edilip edilmediği 31 Mayıs 2024 tarihine kadar ilan edilecektir. Staj yeri uygun görülmeyen öğrenciler  staj için uygun yer bularak 7 Haziran 2024  tarihine kadar yeni başvurularını teslim etmelidirler. Bu öğrencilerin staj başvurularının onaylanıp onaylanmadığı ise 14 Haziran 2024 tarihine kadar ilan edilecektir.

  1. Staj yapılan işyerinin talep etmesi durumunda, öğrenci sigorta işleminin yapıldığına dair yüksekokul onayı yapılmış ve staj komisyonu başkanınca imzalanmış olan Staj Başvuru Formunun bir nüshasını, okulumuz Mali İşler Biriminden alarak işyerine verebilir.

 

3.Staj bitiminde öğrenciler staj dosyalarını  muhafaza edecek, içindeki formlar eksiksiz olmak kaydıyla okulun açılış tarihinden itibaren 15 gün içinde Staj Komisyonuna veya Bölüm Başkanınca görevlendirilen Staj danışmanına eksiksiz olarak teslim edeceklerdir.  Öğrencilerin Okula teslim edecekleri bütün belgeler kayıttan geçirilerek teslim edilecek. Teslim için belirtilen son tarihlerden sonra dosya kabul edilmeyecektir. Öğrencilerin staj bitiminde teslim ettikleri dosya içinde bulunması gereken belgeler:

 

-İşyeri Değerlendirme Formu (İşyeri yetkilisi tarafından doldurulmuş olarak ve kapalı zarf içinde )

 

-Günlük Devam ve Çalışma Çizelgesi (form çalışma günü kadar fotokopi ile çoğaltılarak her gün için yapılan işler tek tek yazılacaktır.)

 

-Staj Komisyonu Değerlendirme Formu (Öğrenci Adı-Soyadı ve numarası yazılmış olarak)

 

  1. Mezuniyet durumunda olup, sadece staj sonucunu bekleyen öğrenciler, staj bitiminde dosyalarını derhal okula teslim edecekler ve mezun olma durumunda olduklarını not işlerine bildireceklerdir. Bu durumdaki öğrencilerin staj dosyaları Staj Komisyonu tarafından en kısa sürede değerlendirilecektir. Mezuniyetlerinde sorun yaşamamaları için bu öğrencilerin staj dosyalarını en geç AĞUSTOS AYI SONUNDA teslim etmiş olmaları gerekmektedir.

 

  1. Kış Stajı sadece beklemeli öğrenciler için geçerlidir. 2 yıllık eğitim süresini bitirmiş ve beklemeli durumdaki öğrenciler, stajlarını kış döneminde yapabilir.

 

DIŞ TİCARET   STAJ KOMİSYONU

 

Dr. Öğretim Üyesi Münevver Soyak

Öğr.Grv.Hülya Baran

Arş. Grv. Melike Selçuk Arpınar

HIZLI ERİŞİM